Buiten spelen in de zandbak
Geen categorie

De top-10 leukste dingen voor kinderen in de tuin!

Het is heerlijk als je kinderen volop buiten kunnen spelen. Het is goed voor de nodige afwisseling en bovendien is het gezond om in de frisse buitenlucht te vertoeven en lekker in beweging te zijn!

Dan kunnen jouw kinderen of ze nu nog klein zijn of al wat groter, al hun energie kwijt. Bovendien zorgt samen met elkaar spelen voor interactie en is goed voor het ontwikkelen van de sociale vaardigheden. Er zijn verschillende spelmogelijkheden voor in de tuin.

Om zich goed te kunnen vermaken, is het fijn als er enige variatie is in speeltoestellen of voorwerpen om mee te spelen. Als jouw kinderen nog wat kleiner zijn, kunnen ze zeker heel wat uurtjes doorbrengen in de zandbak.

Het is leuk om te zien hoe ze geheel opgaan in het spelen met zand. Er is heel wat leuk speelgoed te koop om te kunnen gebruiken in de zandbak, zoals leuke zandvormpjes, schepjes, harkjes en zeefbakjes in allerhande leuke kleurtjes. De aanschaf van een zandbak garandeert jarenlang onbekommerd speelplezier en dat is voor de ouders ook wel net zo plezierig. Je hebt er geen kind meer aan als ze zo lekker aan het spelen zijn!

Een trampoline is een erg leuk speeltoestel voor in de tuin. Je kunt een trampoline prima gebruiken als je alleen wilt spelen, maar samen met vriendjes  op de trampoline springen is natuurlijk ook erg gezellig en zorgt voor veel lol. Een trampoline verhoogt de souplesse van het lichaam en traint de spieren goed. Het is een uitstekende manier om goed in beweging te zijn, je conditie te verbeteren en daarbij ook nog veel plezier te maken!

Klein of groot, voor alle kinderen is een trampoline geweldig  leuk om mee te spelen. Als ouder is het vaak wel goed om erbij te blijven als je kinderen bezig gaan op de trampoline, zeker als ze nog kleiner zijn en wat meer begeleiding nodig hebben. Het is altijd goed om ervoor te zorgen dat het springveld van de trampoline vrij is van speelgoed en laat jouw kinderen niet met een bal spelen tijdens het springen. Zo kunnen jouw kinderen veilig gebruik maken van de trampoline.

Voor in de tuin is een schommel is altijd een groot succes  om kinderen fijn buiten te laten spelen. Een toestel met twee schommels naast elkaar zorgt voor veel speelplezier voor broertjes en zusjes of samen met vriendjes of vriendinnetjes.

Ook zijn er nog klimladders en klimtouwen verkrijgbaar, die kunnen  worden gecombineerd  met een schommel en met speciale veiligheidshaken bevestigd aan hetzelfde frame. Verder zijn grote schommels met mand, waarin je kan zitten of liggen, ook erg gewild en favoriet bij kinderen. Een voordeel van de grotere manden is dat je er niet snel uitvalt en je deze goed kunt gebruiken om in te relaxen.

Voor de verschillende balspelen zijn er de benodigde speelattributen te koop. Zo kunnen een of twee goals het speelplezier enorm vergroten en kan er oneindig veel gescoord worden bij het voetballen of het hockeyen.

Ook voor het goed kunnen beoefenen van basketbal zijn er basketbalringen met net. Deze basketbalgoals kun je aan een (garage)muur bevestigen of op een doelpaal plaatsen voor in het zand of gras. Voor volleybal zijn er grote netten beschikbaar die midden in het speelveld geplaatst worden. Deze netten zijn ook toepasbaar voor badminton. Speciale netten zijn er ook voor tennis.

Wat is er heerlijker dan bijvoorbeeld een leuk partijtje tennis of potje voetbal of hockey te spelen in je eigen tuin met je eigen familie of vriendjes?! Je hebt verder de keuze uit verschillende tennis- of badmintonrackets voor beginners of meer geoefende spelers. Zo komen je kinderen goed beslagen ten ijs en kun je zelf ook je favoriete sport beoefenen in je eigen achtertuin!

Verder kan een tafeltennistafel een goede toevoeging zijn aan jouw tuin voor nog meer spelmogelijkheden. Het is handig dat veel tafeltennistafels ook weer gemakkelijk opgeborgen kunnen worden als je klaar bent met het spel. Zo blijft de ruimte in je tuin ook nog beschikbaar voor andere zaken of activiteiten. En voor jong en oud is tafeltennis nog steeds een sport waarbij je lekker actief bezig kunt zijn en waarbij je je niet snel zult vervelen!

Een heel leuk speelitem in de tuin kan ook een speelhuisje zijn, als je er genoeg plek voor hebt. Er is een gevarieerd aanbod aan speelhuisjes. Zo zijn er speelhuisjes met ramen en deuren, die je dicht kunt doen en weer open! Ze zijn uitgevoerd in onderhoudsarm plastic of in  weerbestendig en geïmpregneerd hout.

Voor nog meer mogelijkheden zijn er ook de meer open speelhuisjes die gecombineerd worden met een glijbaan. Deze platforms met afdakje worden op palen geleverd, inclusief een klimladder. Natuurlijk zorgt een heuse boomhut voor veel speelgenot en kan ook ideaal zijn voor jouw kinderen om zich even terug te trekken met een leuk boek of om een eigen optrekje te hebben.  Reken maar dat jouw kinderen zich hier ook prima zullen vermaken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *