Buiten spelen peuters watertafel
Geen categorie

Het leukste buitenspeelgoed voor je peuter

Nu de lente weer is aangebroken en we steeds meer kunnen genieten van de doorbrekende zon, is de tuin onze nieuwe woonkamer geworden. Er is immers niets zo fijn als buiten zijn.

Terwijl jij geniet van een lekker drankje in de zon, wil je natuurlijk ook jouw peuter zien genieten in de frisse buitenlucht. Gelukkig is er genoeg buitenspeelgoed om de kleintjes ook in de tuin mee zoet te houden. Dit zijn enkele populaire tuinspeeltjes voor jouw peuter:

1. De loopfiets

Deze schattig uitziende fietsjes zijn niet alleen heel leuk voor jouw peuter, maar stimuleert ook nog eens zijn of haar ontwikkeling. Door de fiets voort te bewegen met de benen en daarbij ook nog evenwicht te houden, wordt de grof motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Bovendien kan je peuter spelenderwijs op onderzoek uit en leert makkelijker afstanden en snelheden in de schatten. Met de loopfiets kunnen peuters ook in de tuin al hun energie kwijt.

2. De speelgoed grasmaaier

Wil je jouw kind graag meehelpen bij het tuinieren? Dan is de speelgoed grasmaaier echt een aanrader. Ze zijn vaak erg geïnteresseerd in de stoere grasmaaier met zijn spannende geluid, maar een echte grasmaaier is natuurlijk geen kinderspeelgoed.

Kies daarom voor een kleurrijke en veilige speelgoed grasmaaier. Zo leert uw peuter spelenderwijs kennis maken met het tuinieren. Ze kunnen immers niet jong genoeg leren!

3. De watertafel

Op de warme zomerse dagen heeft iedereen wat behoefte aan verkoeling. De waterratten kunnen zich hier uren mee vermaken. Wanneer het minder mooi weer is, is de watertafel bovendien gemakkelijk om te toveren in een zandtafel.

Kinderen houden nu eenmaal van spelen met water. De watertafel is ideaal om uw peuter veilig met water te laten spelen en experimenteren. Bovendien kunnen vriendjes en vriendinnetjes ook worden uitgenodigd om lekker te komen spelen.

4. De zandbak

De zandbak is nog steeds populair. Heb je een relatief kleine tuin? Geen probleem! Een zandbak is op maat te maken en altijd geschikt voor welke tuin dan ook. Kinderen spelen graag met zand en de zandbak staat dan ook garant voor uren speelplezier. Bovendien is er genoeg variatie aan zandspeelgoed waardoor het zand jouw peuter nooit gaat vervelen. De zandbak stimuleert de zintuigen van jouw peuter en biedt enorm veel speelmogelijkheden.

Met deze leuke tuin speeltjes kunt u zorgeloos genieten in de tuin zonder constant op jouw peuter te moeten letten. Die zal zich met deze leuke speeltjes wel vermaken in de tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *